• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Stiglitz: Euroopa teeb enda säästukuuriga suitsiidi

  Nobeli preemia võitnud ökonomist Joseph Stiglitz ütles, et Euroopa on viletsas olukorras.

  „Mitte kunagi ei ole olnud üheski suures riigis edukat kasinusprogrammi,“ ütles 69aastane Stiglitz eile Viinis. „Euroopa lähenemine on kahtlemata vähim tõotav. Ma arvan, et Euroopa läheb suitsiidi tegema.“
  Poliitikud 27 Euroopa Liidu riigis on vähemalt sõnades ellu viimas kokku umbes 450 miljardi eurost säästukava. Samal ajal, kui võideldakse võlakriisiga, kasvas mullu euroala valitsuste võlg euro algusest alates kõrgeimale tasemele, kuna valitsused suurendavad laenu võtmist eelarvepuudujääkide katteks ning kaasriikide päästepakettide finantseerimiseks.
  „Euro probleem on see, et olete eraldanud valitsused keskpangast ja selle rahatrükimasinast ning sellega olete loonud suure probleemi,“ ütles ta lisades, et kasinusmeetmed koos eurotrükkimise piirangutega on surmav kombinatsioon.
  Tema nägemuses koosneb euroala tuumik ühest-kahest riigist - Saksamaast ja võimalik, et ka Hollandist või Soomest. Kasinuskavad viivad kõrge tööpuuduseni, mis ei ole poliitiliselt aktsepteeritav ning muudab defitsiidid veel hullemaks.
  Hispaanias on noorte tööpuudus juba 50 protsenti.
  „Te tegelete inimkapitali hävitamisega,“ ütles Stiglitz. „Te võõrutate noored inimesed.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.