Kaisa Gabral • 10. mai 2012 kell 9:55

Ligi: majandus mõõdukal tõusutrendil

Rahandusminister Jürgen Ligi lausus valitsuse pressikonverentsil majanduse esimesest kvartalist ülevaadet tehes, et majandus on mõõdukal tõusutrendil.

“Arengud majanduses on olnud ootuspäraselt positiivsed. Majandus on mõõdukal tõusutrendil. See trend koosneb kahest osast, üks on inimeste tunnetus, et nende olukord ei ole ohus, pigem paraneb. Töökaotuse võimalused vähenevad ja palgatõusu tõenäosus kasvab, see peegeldub jaekaubanduse numbrite paranemises. Inimeste tunnetusel on selles suur osa, sest reaalsissetulekud kogu jaekäibe kasvu ära ei seleta," rääkis Ligi pressikonverentsil ja lisas, et inimesed on  lõpetanud üleproportsionaalse säästmise ja on hakanud julgemini tarbima.

"Teine on olukord välisturgudel. Ekspordi võimalused on ebakindlas seisus, eksport on languses. Meie eksport on muutunud mitmekesiseks, languse probleem on eelkõige elektroonika, kus on suured mahud," rääkis Ligi ja lisas, et samas ei oma need maksulaekumistele suurt tähendust, sest seal sektoris ongi asi volatiilsem.

 

Hetkel kuum