Kaisa Gabral • 14. mai 2012 kell 15:27

Moody's hoiatas tuumajaama projektiga seotud ohtude eest

Reitinguagentuur Moody's avaldas kommentaari Leedus valitsuse heakskiidu saanud kavandatava uue tuumajaama kontsessioonilepingu eelnõule, märkides, projekti jätkumine selle kava järgi survestab Eesti Energia ja Latvenergo krediidireitinguid.

Eesti Energia ja Latvenergo peaksid võtma suure rahastamise kohustuse ja kannaksid ka ehitusega seotud riske, kirjutas Delfi.

Leedu uus tuumajaam oleks Moody'se hinnangul väga tähelepanuväärne investeering Eesti Energia ja Latvenergo jaoks nende suhtelist väiksust arvestades Euroopa sarnaste ettevõtete hulgas. Agentuuri hinnangul oleks firmadel keerukas kaasata projekti jaoks vajalikku kapitali, eriti praegust finantskliimat arvestades.

Ei Eesti Energia ega ka Latvenergo pole langetanud lõplikku otsust investeeringu tegemise kohta Leedu uude tuumajaama.

 

Hetkel kuum