Sirje Rank • 15. mai 2012 kell 8:42

Osborne: Euroopa majandust rõhub määramatus, mitte kärped

Suurbritannia rahandusminister George Osborne ütles täna, et Euroopa riikide majandust, sealhulgas Suurbritannia majandust, rõhub teadmatus ja määramatus euro tuleviku osas, mitte aga riigi rahanduse saneerimine.

„Euroala riikide majanduses valitseb suur ebakindlus,“ ütles Osborne täna enne ELi rahandusministrite kohtumist Brüsselis. „Ja see ebakindlus õõnestab kogu Euroopa majanduse toibumist,“ vahendas agentuur Bloomberg.

David Cameroni valitsus on kasvava surve all stimuleerida Suurbritannia majandust, mis on kolme aasta jooksul juba teist korda languses.

Valitsuse populaarsus kahaneb, kuid Osborne ja Cameron ei kavatse muuta plaani saada 2017. aastaks lahti praegu 8%le SKPst küündivast eelarvedefitsiidist. Muuhulgas eeldab see riigisektorist 700 000 töökoha kaotamist.

Hetkel kuum