Alyona Stadnik • 30. mai 2012 kell 13:15

Ametist lahkuv Anne Osvet: olen avatud pakkumistele

Maksu- ja tolliamet (MTA) avalike suhete juht Anne Osvet on viimased päevad tööl MTAs ning on pärast puhkust avatud uutele pakkumistele.

Osvet märkis, et ei saa öelda, et inimesi koondatakse MTAs julmalt. „Iga organisatsioon ja struktuur on teatud uuenemiselaines. Uue juhtkonna eesmärgid on lihtsalt teised, neid sihte MTA peab saavutama. Sellest tulenevalt on vaja struktuurid ümber vaadata,“ kommenteeris Osvet.

Ta lisas, et efektiivsus on hea lipukiri ja seda tuleb silmas pidada, sest maksumaksja ei vaata hea pilguga, kui avalikus sektoris on liiga palju raiskamist. „MTA kohta seda muidugi öelda ei saa. Uus struktuur peab hakkama uut moodi tööle ja natuke läheb kindlasti aega, suuri tulemusi ei maksa veel oodata,“ lausus Osvet.

Maksu- ja tolliamet teeninduskorralduse osakonna juhataja Rivo Reitmanni sõnul on paljud inimesed oodanud koondamisteadet, mille nad ka said, ning aru saanud, et on aeg uusi väljakutseid otsida. Reitmann lisas, et kindlasi tuli mõnele koodnamisteade ka üllatusena, sest see protsess ei saa olla meeldiv.

Osvet märkis, et ei osanud koondamisteadet oodata. „Olin nõus jätkama, sest kaks aastat MTAs ei ole pikk aeg,“ nentis ta. Osveti asemele on juba inimene olemas. „See läheb põhimõtte alla, et igal tippjuhil on õigus moodustada oma meeskond,“ kommenteeris Osvet.

Ta usub, et MTA jääb temata ellu, sest uus kolleeg Kaia-Liisa Kallas asendab teda seni, kuni ametisse tuleb päris uus inimene. „Iga inimene annab ettevõttele oma näo. Kui mul on õnnestunud seda pakkuda, on see super hästi,“ lausus Osvet.

16. juulist asub maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi kohale Ivi Papstel, kes on täna viimast päeva justiitsministeeriumi avalike suhete talituse juhataja.

Osvetil on plaanis esmalt puhata ja seejärel on ta avatud pakkumistele. Ta ei välista, et võib hakata tööle näiteks erasektoris või asutab oma ettevõtte. „Küsimus on selles, et oma südametunnistusele ning põhimõtetele ei saa vastu minna. Kui saan teha tööd, mis mulle on huvitav ja kus ma ei pea oma veendumusi ja sisetunnet vägistama, seal ma saan hakkama,“ kinnitas Osvet.

MTA teatas märtsis, et uus maksukorralduse seaduse eelnõu kaotab maksu- ja tolliameti regioonikeskused, ühtlasi koondab amet 120 inimest ning tõstab võtmetöötajate palku.

Hetkel kuum