Anne Oja • 30. mai 2012 kell 12:47

Savisaar: IRLi meeste seljapesu oli tore vaadata

Kuna elamislubadega kauplemist uurinud komisjon midagi kahtlast ei leidnud, peab Edgar Savisaar komisjoni avaldust vahu laiali pritsimiseks.

Savisaar tõstis tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil esile eile toimunud elamislubadega kauplemise tõe väljaselgitamise komisjoni koosolekut, kus elamislubade suhtes midagi kahtlast ega taunitavat ei avastatud, edastas Raepress.

"Üldiselt oli tore vaadata, kuidas neli meest seal koosolekul üksteise selga pesid ja üritasid seda seebivahtu ka ajakirjanike sekka pritsida. Komisjoni koosolekul selgus, et elamislubadega kauplemisega ei olnud seotud ükski riigikogu liige ega olnud sellest teadlik ka ükski minister. Ainus patuoinas oli Nikolai Stelmach. Palju ei puudunud, et oleks antud soovitus Indrek Raudse volitused Riigikogus taastada," ironiseeris ta.

Savisaar arvustas ka peaminister Ansipi avaldust, mille kohaselt peab Eestis igaüks eeldama telefonide pealtkuulamist. Linnapea märkis, et justiitsministeeriumi andmetel tehti mullu ligi 4000 telefonikõnede eristust ja anti välja ligi 800 pealtkuulamisluba. "4000 kõneeristust, see on ju terve pealtkuulatute armee, sest sama suur on ka Eesti kaitsevägi," märkis Savisaar.

"Millest need numbrid koosnevad, seda me veel ei tea ja mida luba sisaldab, seda ka ei öelda. Kindlasti ei saa väita, et pealtkuulamine on vähenenud," kommenteeris ta.

Hetkel kuum