31. mai 2012 kell 10:06

Indrek Tarand päästab Eesti maailmavaate

Reformierakonna rahastamisskandaal võttis riigikogus maailmavaate levitamise sihtasutuste teemalt hoo maha ja lükkas selle teema sügisesse.

Ometi ei pea me muretsema, sest poliitilist haritust ja pluralismi ähvardanud lünka tõttas täitma europarlamendi saadik Indrek Tarand. Sel nädalal asutas ta Eesti Maailmavaate Sihtasutuse, mille põhikirjaline eesmärk on "avalikes huvides edendada ühiskondlikku poliitilist mõtet ning vaba ja demokraatlikku maailmavaadet nii Eestis kui ka välisriikides".

Demokraatia ja maailmavaate päästmisest teavitas Tarand kirjalikult ka välisminister Urmas Paeti ning riigikogu põhiseaduse ja väliskomisjoni liikmeid. "Loodan, et ka Teid rõõmustab praktilise lahendusviisi pakkumine lahendamatuna näivas olukorras," lisas Tarand oma kaaskirjas.

Autor: 1185-aripaev

Hetkel kuum