Indrek Kald • 4. juuni 2012 kell 17:15

Jaadla taotleb Koreas Rakverele ssireumi MMi

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõitis ssierumi maailmaföderatsiooni presidendi kutsel Lõuna-Koreasse, et taotleda linnale õigust korraldada maailmameistrivõistlused.

Jaadla kohtub nii korea rahvusliku vöömaadluse ssireumi maailmaföderatsiooni presidendi kui asepresidentidega ning tutvub Pusanis 5.-11. juunini toimuvate teiste ssireumi maailmameistrivõistluste korraldusega. 

"Kultuuri- ja spordisidemed aitavad tugevdada kahepoolseid suhteid ja Rakvere on selleks valmis," märkis ta. "Tegemist on olulise partneriga Eestile ja kogu Euroopa Liidule Aasia piirkonnas. 2011. aastal hakkas kehtima Euroopa Liidu ja Lõuna-Korea vaheline vabakaubandusleping, millega avanes Euroopa Liidu turg Lõuna-Korea kaupadele," lisas Jaadla.

Linnapea sõnul on Rakverel varasem rahvusvaheliste võistluste korraldamise kogemus – seal toimus 2006. aastal juunioride sumo MM ja 2008. aastal sumo täiskasvanute MM.

Ssireumi maailmaföderatsiooni juhatuse liikme Riho Rannikmaa sõnul on korea rahvuslikul vöömaadlusel suur perspektiiv, kuna Lõuna-Korea on huvitatud ssireumi viimisest olümpiale. Samuti on sel maadlusel palju sarnasusi jaapani sumomaadlusega.

II ssireumi MMil osalevad sportlased 40 riigist, teiste seas ka Eesti maadlejad. 2011. aastal Seoulis peetud I ssireumi MMil saavutas viienda koha Christina Ojasoo Sakura spordiklubist.

Hetkel kuum