Silvia Kruusmaa • 13. juuni 2012 kell 14:09

Kuuse- ja männipalgi import Venemaalt muutub soodsamaks

Tulenevalt liitumisest WTO-ga peab Venemaa alandama hiljemalt 22. augustist eksporditollimaksu kuuse- ja männipalgi väljaveole Euroopa Liitu.

Senise 25 protsendi asemel avaneb ettevõtetel võimalus tariifikvoodi piires importida kuuse- ja männipalki vastavalt 13- ja 15-protsendilise tollimaksuga.

Tariifikvoodi mahuks Euroopa Liidule on ühes aastas männil 3,645 mln kuupmeetrit ja kuusel 5,960 mln kuupmeetrit. Kogumahust 70 protsenti on võimalik importida ettevõtetel, kes on seda eelnevalt juba 2004. ja/või 2007. aastal teinud ning kes edastavad selleks vajalikud andmed hiljemalt 3. juuliks 2012 majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile. Ülejäänud 30 protsenti on võimalik soodustingimustel vedada ka uutel importijatel.

Tariifikvoot avaneb  Venemaa WTO-ga liitumise kuupäevast ehk hiljemalt 22. august 2012. Sellest kuupäevast on kõigil importijatel, sh ka senistel importijatel, võimalus esitada jooksvalt taotlusi kvoodiloa saamiseks.

Hetkel kuum