Silvia Kruusmaa • 18. juuni 2012 kell 9:37

Leif Kalevist saab siseministeeriumi asekantsler

16. juulist asub siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsleriks senine Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi direktor Leif Kalev, teatas siseministeerium.

Siseminister Ken-Marti Vaheri arvates on teadusliku kogemuse toomine riigivalitsemisesse hädavajalik ja innovaatiline. „Võrreldes muu Euroopaga ei ole see praktika kahjuks Eestis levinud ja loodan, et teised riigiasutused saavad meie sammust innustust,“  nentis Vaher. „Leif Kalevi kaasamisega soovin sisejulgeolekus suurendada teaduspõhist lähenemist ja tugevdada analüüsivõimekust, sest just need on tulemusliku juhtimise eeldusteks.“

„Olen pikka aega uurinud ja õpetanud riigi terviklikku toimimist. Avalikku teenistusse liikumine polnud lihtne otsus ja on kahtlemata suur väljakutse, ent näen selget võimalust anda oma panus teadmispõhisesse riigivalitsemisse. Loodan, et meil tekib hea koostöö kõigi avalikku turvalisusse panustajatega,“ ütles Kalev.

Leif Kalev asus 2001. aastal tööle Tallinna Ülikooli projektijuhina. 2006. aastast asus ta vedama Tallinna ülikooli riigiteaduste osakonda ja alates 2008. aastast on olnud ametis riigiteaduste instituudi direktorina.

2006. aastal kaitses Kalev Tallinna Ülikoolis doktorikraadi riigi- ja poliitikateadustes. 2012. aasta kevadel valiti ta Tallinna Ülikooli professoriks.

Sisejulgeoleku poliitika asekantslerina jätkab tööd siseministeeriumis senine sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort.

Hetkel kuum