Rivo Sarapik • 21. juuni 2012 kell 11:28

Läti justiitsminister astub tagasi

Eile õhtul teatas Läti justiitsminister Gaidis Berzins, et soovib tagasi astuda.

Peaminister Valdis Dombrovskis viibib riigivisiidil Itaalias, mistõttu ei ole tema palvet veel vastu võtnud, kirjutab Äripäeva rahvusvaheline uudiskiri News2Biz. Ta kavatseb Berzinsiga täna kohtuda ja tema otsust arutada.

Ehkki justiitsministril on valitsusjuhiga eriarvamusi esinenud, tuli tema tagasiastumispalve üllatusena. News2Biz andmeil on tagasiastumise põhjus juudi kogukonnale totalitaarrežiimide poolt võõrandatud vara hüvitamine - Berzinsi hinnangul on see ühe vähemuse põhjenduseta toetamine ja keeldus seda tegemast.

Berzinsi erakond teatab, et ministri otsus on tema isiklik ja partei kavatseb jätkata valitsuses.

 

Hetkel kuum