27. juuni 2012 kell 15:50

Nõudlus kestvuskaupade järele USAs suurenes

Kestvuskaupade tellimused suurenesid mais rohkem, kui oodati, pehmendades muresid USA tööstussektori madalseisu üle, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Tellimuste arv suurenes 1,1%, mis on esimene tõus kolme viimase kuu jooksul. Analüütikud ennustasid 0,5%-list tõusu. Kui arvestusest välja jätta volatiilsed transpordi varustuse kaubad, siis kaupade, mis peaksid vastu pidama vähemalt kolm aastat, tellimuste arv tõusis 0,4%.

Jennifer Lee, vanemökonomist BMO Capital Markets’ist, ütles, et sellised tulemused näitavad, et ettevõtted ei kärbi tegevust täielikult. Ta lisas, et siiski tuleb olla ettevaatlik, kuna turul on palju ebamäärasust. Lee arvas veel, et USA kasv saab olema jätkuvalt tagasihoidlik.

Selle aasta esimese nelja kuuga on tellimuste arv kukkunud 6,8%, mis on nõrgim tulemus alates samast perioodist 2009. aastal.

Täna avaldatud numbritest ilmus ka, et kestvuskaupade varud on mais suurenenud 0,5%, mis on suurim tõus alates jaanuarist.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum