11. juuli 2012 kell 17:26

USA kaubandusdefitsiit mais vähenes

Langevad toornafta hinnad ja nõrgenev tarbekaupade nõudlus panid impordi vähenema, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kaubandusdefitsiit vähenes 3,8%, 48,7 miljardi dollarini, nagu ennustasid analüütikud. Aprillis oli USA kaubandusdefitsiit 50,6 miljardi dollari suurune. Impordi maht oli mais viimase kolme kuu madalaim, samas ekspordi maht oli üks suurimaid, mis registreeritud.   

USA import langes 0,7%, 231,8 miljardi dollarini, mis on madalaim tase alates veebruarist. Tarbekaupade, nagu mobiiltelefonide ja riiete, import langes 375 miljoni dollari võrra, mis viitab asjaolule, et majapidamised on hakanud kulutusi vähendama.

Samas suurenes mais arvutite ja telekommunikatsiooni seadmete import 1,42 miljardi dollari võrra, mis viitab asjaolule, et äriinvesteeringud ei olnud mais langeva trendiga.

Eksport suurenes 0,2%, 183,1 miljardi dollari peale. Ekspordinumbrit aitas tõsta toidukaupade müük USAst välja.

Kaubandusdefitsiit Euroopa Liiduga oli mais suurim alates 2008. aasta juulist. Mais suurenes USA import Euroopa Liidust rohkem, kui eksport liidumaadesse, andes võib-olla sellega märku hiljutisest euro väärtuse langusest.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum