Romet Kreek • 17. juuli 2012 kell 6:54

Gross: USAs läheneb majandussurutis

Maailma suurimat võlakirjafondi haldava Pacific Investment Managementi ehk lühendatult PIMCO juht Bill Gross säutsus Twitteris, et USA majandussurutis läheneb.

„USAs läheneb majandussurutis, kui vaadata tööhõivet, jaemüüki, investeeringuid ja ettevõtete majandustulemusi," ütles Pimco Total Return Fund fondijuht Bill Gross.

Goldman Sachsi analüütik Jan Hatzius kärpis USA teise kvartali majanduskasvu prognoosi 1,3 protsendilt 1,1 protsendile. Deutsche Banki USA makropeaanalüütik Joseph LaVorgna vähendas USA majanduskasvu prognoosi 1,4 protsendilt ühele protsendile. Föderaalreservi Kansase harupanga president Esther George ütles eile, et USA majandus ei kasva 2012. aastal tõenäoliselt kahest protsendist kiiremini.

„Järsk USA majanduskasvu hoo raugemine kasvatab tõenäosust, et Föderaalreserv kas teeb uue ringi rahapoliitika lõdvendamist või kasutab muid ebatavalisi lahendusi,“ kirjutas LaVorgna. „Usume, et veel mõned nõrgad tööpuudusnäitajad, kus töökohti luuakse nulli ringis ja tööpuudusmäär kasvab, kergendavad Föderaalreservi otsustamist.“

Hetkel kuum