Harry Tuul • 18. juuli 2012 kell 8:47

Kanepi loobus olümpiast

Eesti parim tennisist Kaia Kanepi andis kodulehe vahendusel teada, et loobub järgmisel nädalal algavatest Londoni olümpiamängudest vigastuse tõttu.

„Täiesti kahju on, et ei saa seekord olümpiale minna. Ma ei teagi, kas mul enam see võimalus avaneb. Hetkel ma tahaksin ainult seda, et mu jalad oleksid terved ja saaksin ilma valuta tennist mängida,“ ütles Kanepi.

Eile pärast jalgadele tehtud ultraheliuuringut tuli Kaial võtta vastu ebameeldiv otsus Londoni olümpiamängudel mitte osaleda. Kaia kandade paranemine ei ole kulgenud soovitud kiirusega ning ta ei saa veel täie koormusega treeninguid alustada. Kaia raviarsti dr Madis Rahu hinnangul võib hetkel koormuse lisamine kaasa tuua kokkuvõttes veelgi pikema võistluspausi.

Kaia kandade tundlikkus sai alguse sel kevadel Estorili turniiril. Pärast edukat esinemist Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel võttis Kaia vigastuspausi, lootusega olümpiamängudeks mänguvorm taastada. Kaia edasine võistlusgraafik ei ole veel selge ning täpsem tennisekarussellile naasmise aeg sõltub täiendavate uuringute tulemustest, mis viiakse läbi lähinädalatel.

Kaia on seni Eestit esindanud 2008 aasta Pekingi ning 2004 aasta Ateena olümpiamängudel. Ka Londoni olümpiamängudele oli ta pääsme lunastanud. Londoni olümpiamängude tenniseturniir algab 28 juulil.

Eesti Olümpiakomitee teatel kuulub olümpiadelegatsiooni Kaia Kanepi loobumise järel 33 sportlast. Kokku on Eesti delegatsioon 73-liikmeline.

Hetkel kuum