Ave Lepik • 19. juuli 2012 kell 10:08

Liviko läkitas esimese viinapartii Hiina

AS Liviko paneb täna teele esimesed viis merekonteinerit Viru Valge viina Hiina Rahvavabariigi turule.

Saadetis sisaldab 0,7-liitriseid, 0,5-liitriseid ja 0,2-liitriseid pudeleid ning on mõeldud müügiks Hiina viies erinevas piirkonnas: Xiamen, Wuhan, Ningbo, Tianjin ja Chongqing.

„Liviko on Viru Valge müüki Hiina turul juba kaks aastat ette valmistanud. Eesti tootja minek oma brändiga Hiina turule on suur saavutus. Täna Viru Valget teele saates on küll tunne, et vaimselt käib Eesti piir vastu Hiina müüri ning hüppab sellest ülegi,“ ütles AS Liviko juhataja Janek Kalvi.

Hiina turule eksporditaval Viru Valgel on hiinakeelsed etiketid, kuid samad pasunamehe ja vöökirjadega pudelid.

AS Liviko eksportis 2011. aastal 4,2 miljonit liitrit alkohoolseid jooke, mis moodustab 31 protsenti kogutoodangust. AS Liviko senised tähtsamad eksportturud on Läti, Leedu, Venemaa, Ukraina, Soome ja USA ja Jaapan. AS Liviko rahvusvaheliselt tuntuimad brändid on Vana Tallinna liköörid ja Viru Valge viinad.

Hetkel kuum