Ave Lepik • 19. juuli 2012 kell 8:20

Valitsus lükkas töötuskindlustusmakse määra alandamise edasi

Valitsus arutas tänasel istungil töötuskindlustusmakse määra kehtestamist 2013. aastaks kolmele protsendile ning pidas vajalikuks otsustamine edasi lükata.

Eelnõu näeb ette tulevaks aastaks töötuskindlustusmakse määra kehtestamise kindlustatule kaks protsenti ja tööandjale üks protsent. Sellised maksemäärad tagavad 2013. aastaks töötukassale piisavad vahendid ning tagavad töötuskindlustuse süsteemi jätkusuutlikkuse.

Töötuskindlustusmakse määrad on püsinud muutumatuna alates 2009. aasta 1. augustist. Kindlustatu töötuskindlustusmakse määraks on praegu 2,8 ja tööandja töötuskindlustusmakse määraks on 1,4 protsenti, kokku 4,2 protsenti.

Tööturuteenuste ja -toetuste sihtkapitali ülekantavate vahendite määr on seotud töötuskindlustusmakse määraga, mistõttu lükkus töötukindlustusmakse määra kehtestamise otsuse edasi lükkumisega ka sihtkapitali ülekantavate vahendite määra kinnitamine edasi.

Hetkel kuum