Rainer Saad • 2. august 2012 kell 12:50

Inglismaa Keskpanga kohtumine rahapoliitika osas muutusi ei toonud

Inglismaa Keskpanga kohtumine rahapoliitika osas muutusi ei toonud ning keskpank otsustas, et juulis käivitatud kolmas võlakirjade ostmise programm on praegu piisav stiimul vaatamata majanduse nõrkusele.

Alates sellest, mil Inglise Keskpanga rahapoliitika komitee eelmisel kuul kohtus, näitavad ametlikud andmed majanduses teise kvartali jooksul suuremat kui oodatud langust, vahendas Reuters.

Peale kahepäevast kohtumist otsustas komitee, et jätab praeguse võlakirjade ostmise programmi suuruse 50 miljardi naelani. Sellega tõuseb keskpanga võlakirjade ostmise kogumaht novembri lõpuks 375 miljardi naelani.   

Inglismaa Keskpank jättis baasintressi 0,5 protsendi peale. See vastas Reutersi poolt küsitletud analüütikute arvamusele, kes ülekaalukalt prognoosisid, et keskpank ei tee muudatusi baastressimäära ega võlakirjade ostmise programmiga.

Hetkel kuum