Sirje Rank • 2. august 2012 kell 7:40

Kreeka valitsus jõudis kärbetes kokkuleppele

Kreeka valitsuskoalitsioon jõudis eile kokkuleppele järgmise kahe aasta eelarvekärbetes kokku 11,5 miljardi euro suuruses mahus.

„Kulutuste kärpimine 11,5 miljardi euro võrra oli vajalik eeltingimus, et Kreeka saaks euroalal jätkata,“ ütles Kreeka rahandusminister Yannis Stournaras kohtumise järel.

Pakett läheb nüüd nn troikale ehk IMFi, Euroopa Komisjoni ja Euroopa Keskpanga inspektoritele hindamiseks, millest sõltub otsus Kreekale järgmise laenuosa väljamakse kohta, vahendas agentuur Bloomberg.

Koalitsiooni kuuluva sotsialistide partei Pasok juht ja endine rahandusminister Evangelos Venizelos nentis, et õigem oleks olnud uusi palga- ja pensionikärpeid edasi lükata, kuna see vaid pikendab majanduslangust, kuid peaminister Antonis Samaras sellega ei nõustunud. Samas lubas Venizelos, et täidab koalitsioonis oma partnerikohustused, et vältida uusi valimisi ning lasta valitsusel oma nelja-aastane mandaat ellu viia.

Hetkel kuum