Romet Kreek • 9. august 2012 kell 14:25

Serbia ekspangajuht vahistati piiril

Serbia politsei arreteeris Agrobanka endise juhi Dusan Antonicu vaid tunnid pärast seda, kui prokurör lasi kinni pidada mõned tema kaasosalised, vahendab Bloomberg peaminister Ivica Dadici RTSis öeldut.

Politsei vahistas põgeneva Antonicu eile õhtul kell 22, kui ta ületas Serbia-Bosnia piiri. Organiseeritud kuritegevuse prokurör uurib aastail 2006–11 grupile lähedalt omavahel seotud osapooltele antud Agrobanka laene, millel puudusid tagatised ja mis olid vastuolus pangandusseadusega. Nende laenude andmise tagajärg pangale oli enam kui 200 miljonit eurot halbu laene.

Keskpank vallandas Agrobanka juhtkonna 29. detsembril, kui pangainspektsioon oli avastanud, et panga kapital ei vasta võetud riskidele.

Agrobanka, kus valitsuse osalus on 20 protsenti, teenis eelmisel aastal 29,7 miljardi dinaarise ehk 249 miljoni eurose auditeerimata puhaskahjumi. Keskpank tühistas Agrobanka litsentsi 26. mail.

Eurobank EFG kirjutab täna hommikuses Serbia aktsiaturu ülevaates, et lisaks Antonicile on arreteeritud veel seitse inimest. Parem osa Agrobanka laenuraamatust koos hoiustega kanti üle uudse juriidilisse isikusse Nova Agrobanka, mis kuulub 100% riigile.

Hetkel kuum