Ave Lepik • 29. august 2012 kell 9:45

Islandi kriisiaegne peaminister esineb Pärnus

Pärnu juhtimiskonverentsi tänavune peateema on ebaõnnestumine ning sel sellest tuleb rääkima ka Islandi kriisiaegne peaminister Geir H. Haarde. 

"Loodame, et Haarde ja teiste esinejate mõtted pehmendavad pisutki meie ühiskonna negatiivset suhtumist ebaõnnestumisse ning näitavad, et sel teemal tuleb rohkem kõnelda ja kogemusi vahetada," ütles juhtimiskonverentsi programmijuht Toomas Tamsar. "Ei tohi unustada, et ebaõnnestumine on juhtimise ja ettevõtluse arengu loomulik osa, millest õppides saab edaspidi tegutseda targemini."

Aastatel 2006-2009 Islandi peaminister  olnud Geir H. Haarde räägib ettekandes 2008. aasta finantskriisi osapooltest, õppetundidest ning sellega kaasnenud usalduse, poliitilise kultuuri, väärtuste ja institutsioonide muutustest.

Lisaks Haardele kõnelevad Pärnus ebaõnnestumisest Tõnis Lepp, Joakim Helenius, Bo Henriksson, Priit Perens, Alar Karis, Avo Keel, Hendrik Roosna, Vahur Karus, maailmakuulus bestsellerite autor, Financial Times'i kolumnist ja BBC saatejuht Tim Harford, INSEADi ärikooli professor Douglas Frank, NASA kogemusega kosmosekspert Bernd Madauss jt.

Hetkel kuum