Rainer Saad • 29. august 2012 kell 17:08

Trump: ahne OPEC võib otsustada USA presidendivalimised

Miljardärist kinnisvaramagnaat Donald Trump ütles OPECit kritiseerides, et tõusvad bensiinihinnad võivad muuta USA presidendi valimismaastikku.

Vabariiklaste presidendikandidaadi Mitt Romeny toetaja Trump ütles CNBC-le, et valijad on järjest haavatavamad kõrgematele bensiinihindadele. Ta süüdistab selles otseselt OPECit ning seostab kartelli president Barack Obamaga.

 „Kui bensiini hinnatõus peaks jätkuma, siis ma usun, et hääletamise ajal võib aset leida midagi revolutsiooni sarnast,” ütles ta. „Mitte keegi ei kaitse meid OPECi eest. Meil ei ole kedagi, kes neile helistaks, nendega kohtuks ja räägiks. Nad läksid ahneks enne valimisi ja nad võivad kaotada oma hea sõbra Barack Obama.”

Trump on ka varem süüdistanud Obamat kõrgetes bensiinihindades, öeldes, et USA president ei ole juht, vaid ühes voodis koos OPECi inimestega.

Hetkel kuum