Rainer Saad • 3. september 2012 kell 12:28

Strateeg: õige aeg panustada Austraalia dollari langusele

Westpac Banki vanem-valuutastrateeg Sean Callow soovitab praegu panustada Austraalia dollari langusele, kuna Hiina majanduse jahtumine mõjutab ressursirikka Austraalia käekäiku.

Viimastel kuudel on Austraalia dollar USA dollari vastu langenud kolm protsenti, kuna Austraalia suurima kaubanduspartneri Hiina majandus on aeglustunud. See on vähendanud ka nõudlust Austraalia maavarade järele, kirjutas CNBC. 

„Kuigi üha enam on hakanud paistma, et Bernanke (USA Föderaalreservi esimees Ben Bernanke) teatab edasisest leevendamisest järgmisel nädalal, ei ole see piisav, et keset Hiina negatiivseid uudiseid Austraalia dollarile tõuget anda. Nõrgad numbrid on Hiina tööstussektoris ja Austraalia suurima ekspordiartikli rauamaagi hind on languses,” ütles Callow.

Rauamaak, mis moodustas 2011. aastal 20 protsenti Austraalia ekspordi koguväärtusest, on viimastel nädalatel järsult langenud, kuna nõudlus terasetehastes on vähenenud. Näiteks 62protsendise rauasisaldusega maagi hind on augusti algusest langenud 25% ning alla 90 dollari tonni kohta. See on madalaim hind peale 2009. aasta detsembrit.

Hiina ostujuhtide augusti PMI indeks langes madalaimale tasemele alates 2009. aasta märtsist.

BofA Merrill Lynch prognoosib, et Austraalia dollar langeb järgneva kahe kuu jooksul USA dollari vastu 0,98-ni.

Hetkel kuum