19. september 2012 kell 16:42

BankInvest: USA fiskaalkuristik peatab aktsiaralli

BankInvesti sõnul kaob globaalne aktsiate rallimine, kui USA kongressi eelarvekõnelused ja novembris toimuvad presidendivalimised lämmatavad maailma suurima majanduse kasvu, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kopenhaagenis põhinev BankInvest, mis juhib 17 miljardit dollarit, soovitas klientidel vähendada aktsiates hoitavat raha ning müüs ka ise aktsiaid oma aktsiaportfellidest, kuna muretseb, et poliitiline ebakindlus ei innusta USA ettevõtteid tööjõudu suurendama ega investeerima, kuni 2013. aasta alguseni.

„Põhiline majanduskasvu takistus on ebatavaliselt kõrge ebakindluse sein, mis on seotud presidendivalimistega ja fiskaalkuristikuga,“ ütles BankInvesti peastrateeg, Frank Velling. Ta lisas, et see suurendab ootamise väärtust.

MSCI World Index, mis võtab arvesse 24 arenenud turu aktsiad, tõusis 14. septembril kõrgeimale tasemele, viimase pea 14 kuu jooksul, kui Euroopa Keskpank nõustus käiku laskma limiteerimata võlakirjade ostmise programmi ja Föderaalreserv võttis vastu otsuse teha QE3.

Vellingu sõnul ei suuda aktsiad puhtalt majanduse stimuleerimise pealt enam  palju kõrgemale minna. Edasine kasv toetub väga suuresti USA majanduse kasvu taastumisele.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum