Indrek Kald • 19. september 2012 kell 15:47

Keskerakonna loengusari: kuidas võim ja meedia kokku kasvavad

Keskerakondliku taustaga mittetulundusühing Ausad Valimised korraldab loengusarja eesmärgiga selgitada inimestele, kuidas võimustruktuurid ja massimeedia Eestis kokku kasvavad.

Esimene loeng teemal "Maadevahetus: kuidas likvideeritakse vastaseid" toimub 20. septembril Hopneri maja suures saalis. "Avaloengule on maadevahetuse teemal esinema kutsutud tunnustatud ja autoriteetsed arvamusliidrid – Riigikogu liige Ester Tuiksoo, ajakirjanik Peeter Ernits ja teadlane Arvo Sirendi," sõnas MTÜ Ausad Valimised juhatuse liige Siret Kotka.

Tema sõnul on algav loengusari neutraalne ja sisaldab erinevaid vaatepunkte tänasele Eesti poliitikale.

Järgmised loengud toimuvad:4. oktoobril teemal "Parteide rahastamine: õige ja vale raha Eesti poliitikas"18. oktoobril "Kaitsepolitsei: Põdra maja saladused"1. novembril "Opositsioon: Eesti ja Vene võrdlus"15. novembril "E-valimised: ausalt pole võimalik"29. novembril teemal "Meedia: kes manipuleerib manipuleerijatega"

Kotka sõnul aitavad infovahetus, diskussioon ja koostöö erinevate poliitiliste, sotsiaalsete ja muude gruppide vahel kaasa sellele, et paljastada erinevaid pettusi ja manipuleerimist valijatega.

"Selleks me korraldamegi Poliitika Õhtukooli teemal "Kuidas tehakse Eestis demokraatiat?", mille eesmärgiks on selgitada inimestele, kuidas võimustruktuurid ja massimeedia Eestis kokku kasvavad," lausus ta.

"Õhtukool avab taustu Eesti poliitika viimaste aastate peamistele kesksetele konfliktidele, ülespuhutud või siis mahavaikitud skandaalidele ning aitab selle läbi kooli kuulajatel targa kodanikuna ühiskonna elus aktiivselt osa võtta," lisas ta.

Tänavu kevadel loodud MTÜ Ausad Valimised eesmärgiks on suurendada demokraatliku ühiskonna legitiimsust. Kotka kõrval on teine MTÜ juhatuse liige sotsioloog Rein Ruutsoo.

Hetkel kuum