20. september 2012 kell 15:16

Ameeriklaste arvamus majanduse väljavaatesse paranes

Ameeriklased näevad majanduse olukorda paranevat, nende suhtumine septembris paranes nelja kuu kõrgeimale tasemele, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Septembris langes vahe positiivsete ja negatiivsete ootuste vahel -8 peale, mis on kõrgeim tase alates maist. See osakaal inimestest, kes ütles, et USA liigub valesse suunda, tegi viimase kolme aasta suurima languse.

Aktsiahindade kasv võib olla see, mis on pannud majapidamised tundma turvalisemana oma finantside suhtes. Samas kütusehinnad tõusevad, palgad on liikumatud ja töötuse määr püsib üle 8%. Arvatavasti mõjutab ameeriklaste arvamust ka Föderaalreservi hiljutine otsus jätkata rahapoliitika lõdvendamise kolmanda vooruga, mis tekitab arvamuse, et hullem on möödas.

Joseph Brusuelas, vanemökonomist Bloomberg LP’s, arvab, et ameeriklaste kindluse suurenemine on arvatavasti põhjustatud tagasihoidlikust rikkuse efektist keskmise ja kõrgema sissetulekuga gruppides, mis on seotud kodusel aktsiaturul toimunud ralliga ja arusaamadega, et Euroopa finantspinged on mahenenud.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum