Harry Tuul • 24. september 2012 kell 14:14

Luksusmaks ajab lätlased Eestisse

Et maksudest hoiduda registreerivad Lätis ostetud ja kasutavad luksusautode omanikud oma masinad Eestis, selgitas välja Läti televisiooni saade De facto.

Eestis olevat maksusüsteem märksa autoomaniku sõbralikum, mis lubab olulist kokkuhoidu just luksauto ostmisel, vahendab Läti Delfi. Näiteks Läti juriidilised isikud, kes ostavad üle 25 000 latti ehk ligi 35 000 eurot väärt auto, ei saa kanda auto soetamise, tehnilise hoolduse ja kütusekulud ettevõtluskuludesse. Rahvasuus nimetatakse neid piiranguid tihti luksusmaksuks.

Selle tulemusel kulutab näiteks Porsche Cayenne ostja Lätis 61 500 latti ehk ligi 88 000 eurot, Eestis seevastu vaid 50 000 latti ehk ligi 71 000 eurot. Samuti hoiab Eestis raha kokku esmaselt registreerimiselt, automaksult jm

Hetkel kuum