Ave Lepik • 26. september 2012 kell 11:32

Avies peab esimest Kuressaare-suve edukaks

Avies teenindas suvel Kuressaare-Tallinna lennuliinil 2836 reisijat, keskmine täituvus oli 65,6 protsenti, teatab ettevõte.

Aviese tegevjuht Allan Soll lausus, et suvehooaega võib pidada kordaläinuks. „Kuressaare-Tallinna liinil oli see Aviese jaoks esimene suvi ning reisijate tagasiside põhjal võib seda pidada igati õnnestunuks. Jätkame selle nimel, et tagada reisijatele aasta läbi mugav ja kindel teenus,“ ütles Soll.

Kuressaaret ja Tallinnat ühendaval liinil lendas juunis 679 reisijat, juulis 1036 ning augustis 1121 reisijat. Edasi-tagasi reiside arv oli juunis 38, juulis 39 ning augustis 42. Kui lendude keskmine täituvus juunis oli 50 protsenti, siis juulis ja augustis oluliselt kõrgem – vastavalt 74 protsenti ja 73,8 protsenti. Keskmine täituvus suvekuudel oli 65,6% ning kõik planeeritud reisid toimusid 100protsendiliselt.

Kärdla-Tallinna liinil lendas sel suvel Aviesega 2528 reisijat ning ükski planeeritud reis toimumata ei jäänud. „Kärdla-Tallinna liinile õnnestus augusti teisel poolel tuua uus lennuk," kommenteeris Soll.

Kärdla ja Tallinna vahelisel lennuliinil teenindas Avies juunis 644 reisijat, juulis 875 reisijat ning augustis 1009 reisijat. Edasi-tagasi reise toimus juunis 54, juulis 57 ja augustis 54. Planeeritud reiside toimumisprotsent oli 100, hilinemisi tuli ette ühe lennu puhul ning see jäi alla ühe tunni.

Kärdla-Tallinna liinil lendab uus 18-kohaline Let L-410 Turbolet. Kuressaare-Tallinna liinil alustas Avies lendamist tänavu 1. juunil ning sellel liinil teenindab Avies 18-kohalise lennukiga Jetstream 31.

Avies AS on asutatud 1991. aastal ning põhineb erakapitalil. Ettevõte teenindab regulaarlende Rootsis ja Eestis ning tellimuslende kogu Euroopas.

 

Hetkel kuum