Romet Kreek • 3. oktoober 2012 kell 13:30

FT võidakse maha müüa

Pearsoni juhatuse esinaine Marjorie Scardino võib 16aastase ettevõtte juhtimise järel tagasi astudes järel viia Financial Timesi ajalehe müügini, kirjutab Reuters.

Ettevõtte juht lahkub aasta lõpus. Ta on öelnud, et Financial Times müüakse ära vaid üle tema laiba. Tema asemel võtab kompanii juhtimise üle John Fallon, kes on vedanud ettevõtte rahvusvahelise hariduse ärisuunda. Fallon võib pöörata ettevõtte ringi USA suure haridusäri suunas.

„Scardino oli suurt FT fänn ja seisis vastu katsetele müüa FT maha," ütles Liberumi analüütik Ian Whittaker. „Meie näeme, et  John Fallonil ei ole selle üksuse suhtes emotsionaalset kohustust. Meie hinnangul on FT Group väärt umbes 770 miljonit naela.“

Eelmisel aastal peeti FT Groupi ostjateks nii Bloombergi kui Thomson Reutersit.

Hetkel kuum