• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sadama analüüs: kõik tehti õigesti

  Riigikontrolli auditis turmtule alla sattunud Muuga konteinerterminali ehitamine toimus Tallinna Sadama tellitud analüüsi järgi õiguspäraselt ja sadama palgatud advokaat süüdistab hoopis riigikontrolli kehvas töös.

  Riigikontroll tõi oma suvel liikvele läinud auditis välja, et Tallinna Sadam eiras Muuga konteinerterminali ehitamisel korduvalt riigihangete seadust ja äriühingu juhatus ei täitnud hoolsuskohustust, mille tulemusena tehti 2,42 miljoni euro väärtuses põhjendamatuid kulutusi. Kokkuvõttes süüdistas riigikontroll Tallinna Sadama juhte seaduse eiramises ja laristamises.
  Eile tutvustas Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seli omakorda sadama nõukogu tellitud juriidilist ja ehitusalast analüüsi, mis kinnitas sadama juhatuse õiguspärast ja vastutustundlikku käitumist. Analüüsi kohaselt ei tekitatud projekti raames ettevõttele kahju. Sadama nõukogu koosolekul korraldati ka hääletus, milles nõukogu liikmed otsustasid ühehäälselt, et Muuga sadama konteinerkai ehitusel ei ole ettevõttele kahju tekitatud.
  Tallinna Sadama tellimusel analüüsi koostanud Varuli büroo vandeadvokaat Martin Tamme süüdistas eilsel pressikonverentsil riigikontrolli kehvas töös.
  Eilsel Tallinna Sadama nõukogu koosolekul oli teemaks ka jäämurdja ostmine ja tutvuti kiirkorras läbiviidud vähempakkumise tulemustega. Seli sõnul otsustab edasised sammud majandusministeerium. Nii nagu Äripäev on kirjutanud, laekuski sadamale vaid üks pakkumus Soome ettevõttelt Arctia, kellel on juba pikemat aega müügis üks jäämurdja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.