Ave Lepik • 18. oktoober 2012 kell 6:01

8 aasta pärast on Eestist kadunud pooled haiglad

Praeguse 19 haiglavõrgu haigla ehk põhiosas haigekassast raha saava haigla asemel peaks 2020. aastaks alles jääma seitse või kümme haiglat.

Ülejäänud haiglad muutuvad perearstikeskusteks, hooldusravi, kiirabi ja osaliselt eriarstiabi pakkuvateks tervisekeskusteks, kirjutab Postimees.

"Reaalsus on, et eriarstiabi tuleb kokku tõmmata, kuid kindlasti jääb nüüdisaegne haiglaravi sõltumata sellest, mis see maksab, alles Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ning Kuressaares," ütles sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet. "Praegu on suur küsimärk, mis saab Rakverest, Viljandist ja Narvast."

Normet kõneles uuest haiglavõrgu arengukavast, mis alles võtab kuju. Tervishoiusüsteemi reaalsest olukorrast, meditsiinitöötajate puudusest lähtuvad ideed haiglavõrgu muutuste kohta kuni aastani 2020 on radikaalsemad, kui pakkusid 12 aastat tagasi Eesti tervishoidu analüüsinud rootslased ja see, mis sai sellest lähtudes kirja Eesti haiglavõrgu arengukavasse kümme aastat tagasi.

Hetkel kuum