Rainer Saad • 26. oktoober 2012 kell 20:32

USA börs: Microsoft võib osta filmiportaali

USA börsiindeksid lõpetasid tänase kauplemise ilma suuremate muutusteta, kuid nädalaga on aktsiaturud järsult madalamal, kuna presidendivalimised ja mured fiskaalkuristiku ning ettevõtete tulemuste pärast on mõjutamas investorite meeleolu.

Dow Jones: 13107   +3    +0,03%Nasdaq: 2988    +2   +0,06%S&P 500: 1412    -1    -0,07%

Filmiportaali Netflixi aktsia tõusis 13,1%, kuna ringlesid kuuldused, et Microsoft võib olla huvitatud firma ostmisest. Microsofti aktsia lõpetas täna 1,2% üleval. Wall Street Journal kirjutas uue Windows 8 kohta, et tõenäoliselt kulub tarbijatel aega, et uus operatsioonisüsteem omaks võtta ning kindlasti ei juhtu see üleöö. Windows 8 kohta öeldi, et see on suunatud puutetundliku ekraaniga arvutitele, sülearvutitele ja tahvelarvutitele.

Citigroupi aktsia lõpetas 2% all. Massachusetts’i regulaatorid trahvisid panka 2 miljoni dollariga, kuna Citi nooremanalüütik avaldas tähtsaid andmeid Facebooki IPO kohta. Facebooki aktsia tõusis nädalaga 16%.

UBS lõpetas 0,4% all. Pank teatas, et võib koondada 10 000 töötajat ehk kuskil kuuendiku enda tööjõust. Amazonil oli üle viie aasta esimene kvartalikahjum. Jaemüüjat mõjutas majanduse aeglustumine Euroopas. Vähemalt viis maaklerfirmat langetasid enda hinnasihti Amazoni aktsiale, kuid aktsia ise tõusis täna ligi 7%.

Comcast tõusis 3,3%, kuna teatas kasumist, mis vastas analüütikute ootustele, kuid käive tuli üle ootuste.

Naftahindu toetas USA kolmanda kvartali SKP number. Brent toornafta detsembri tähtajaga futuur tõusis 0,95% 109,5 dollarini barrel, U.S light detsembri tähtajaga futuur kerkis 0,05% 86,1 dollarini.

Hetkel kuum