12. november 2012 kell 21:00

Ossipenko ostis end Tallinna suurimaks prügivedajaks

Jõuliselt Tallinna prügiveoturule sisenenud Ida-Viru suurärimees Nikolai Ossipenko sai enda kontrolli alla juba mõnda aega müügis olnud Eesti suuruselt kolmanda prügivedaja Adelan Prügiveod. Sellega tõusis ta pealinnas suurimaks tegijaks.

Hiljuti üllatas Ossipenko paljusid, kui temaga seotud OÜ Ekovir pakkus Tallinna viie jäätmeveo piirkonna hankel hindu, mis lõid n-ö platsi puhtaks. See tähendab, et Ossipenko võitis ligi kolmandiku Tallinna prügiveoturust. Siis lubati, et selle tehinguga laienemised ei piirdu.

Nüüd üllatas Ossipenko jälle,  eelmisel nädalal ostis juriidiliselt tema lähikondlastega seotud ettevõte Adelan Prügiveod. Kahe suure, Ragn-Sellsi ja Eesti Keskkonnateenused (endise nimega Veolia Keskkonnateenused) järel on Adelan püsinud aastaid turul kolmandal positsioonil.

Tehinguga läheb Ossipenko kontrolli alla juba üle poole Tallinna prügiveoturust.

Adelani ostja polnud juriidiliselt küll mitte Nikolai Ossipenko, vaid tema venna Viktori ja vennanaisega seotud osaühing Larif. Tegemist on firmaga, millel ei ole töötajaid ning mis on seni olnud ärilise tegevuseta. Mulluse ja tunamulluse müügikäibe real seisab ümmargune null.

Hetkel kuum