• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil on Balti ETF

  Loodetavasti luuakse kunagi ka Eestis mõni börsil kaubeldav Balti fond, seni on alternatiiv olemas Leedus. Ka indeksifondi puhul on probleemiks alusvara ehk Balti aktsiate puudulik likviidsus ning laiad aktsiate ostu-müügihinna käärid. Kui ka huvi puudub, ei olegi midagi loota.

  Ka Balti aktsiatesse saab investeerida läbi indeksifondi, mille leiab Vilniuse börsilt. Vilniuses on selline moodustis nagu OMX Baltic Benchmark fond, mis küll liigse huvi pärast ei pea kaebama. Mullu oli fondiosakute käive kõigest 0,42 mln eurot ja tänavu on käive 0,23 mln eurot.
  Fondi valitseb Leedu Orion Asset Management. Fond järgib OMX Baltic Benchmark GI indeksit. 2,3 mln eurose mahuga kääbusfondist oli oktoobris investeeritud Eestisse 53,8 protsenti varadest. Viie suurima investeeringu seast leiab neli Eesti ettevõtet (Tallink 20,24 protsendise osakaaluga), Silvano FG, Olympic EG ja Tallinna kaubamaja. Fondi haldustasu on üks protsenti, sisenemistasu kaks protsenti ja lunastustasu üks protsent, kuid kui sellega teha tehinguid börsil, siis kahte viimast tasu ei ole, küll aga on maaklerteenuse tasud.
  Loe pikemalt tänasest Äripäevast, millised on USA börsidel kaubeldavate fondide probleemid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.