Ken Rohelaan • 14. november 2012 kell 17:09

Toyota suurendab USA eksporti

Toyota tahab Kentuckys ehitatud Venzad tarnida Lõuna-Koreasse, kuhu juba viiakse USAs toodetud teisi mudeleid, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Toyota edastas pressiteates, et loodab püstitada USAs ehitatud autode ekspordi uut rekordit, suurenedes 52% tänavuse aastaga. Autofirma sõnul toodetakse käesoleval aastal rohkem kui 130 000 masinat. Praegu saadetakse Lõuna-Koreasse peale Venzade veel Camry sedaane ja Sienna mahtuniversaale.

Toyota USA regiooni vanemasepresidendi Bob Carteri teatel aitab Venza eksport hoida ettevõtte tugevat ja stabiilset Ühendriikide töökohtade vundamenti. Kentucky tehas on Toyota suurim tehas väljaspool Jaapanit, pakkudes tööd umbes 6600 inimesele.

Lisaks Toyotale on veel Honda ja Nissan otsustanud hakata rohkem tootmist viima Põhja-Ameerikasse, et anda tasakaalustavat lööki jaapani jeeni 30%-lisele tõusule võrdluses USA dollariga viimase viie aasta jooksul.

Eelmisel nädalal teatas Toyota plaanist valmistada väikeautosid koostöös Mazdaga, mis plaanib aastal 2015 ehitada tehast Mehhikosse. Toyota USA müügisektsiooni juhi Yoshimi Inaba teatas jaanuaris, et firma kavatseb Põhja-Ameerikast teha globaalse ekspordibaasi. Praegu eksporditakse USAs valmistatud Toyota mudeleid 21 riiki.

Hetkel kuum