Ken Rohelaan • 26. november 2012 kell 18:31

McGraw-Hill müüb osa ettevõttest 2,5 miljardi dollariga

Investeerimisfirma Apollo Global Management on nõustunud McGraw-Hill Companiesilt ostma haridusliku kirjastusüksuse, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

McGraw-Hill soovib neljandas kvartalis registreerida mittelikviidse rikkumistasuna 450 kuni 550 miljonit dollarit. Firma teatas soovist realiseerida tehingust saadud 1,9 miljardit dollarit müügitulu, et osta tagasi ettevõtte osakuid ja tasuda lühiajalisi laene.

Firma teatas 2011. aasta septembris, et kavatseb eraldada hariduslike ja finantsteenuste äritegevused. Eesmärgiks oleks olnud suurendada aktsionäride kasumit.

McGraw-Hill arutas algselt haridusliku äritegevuse omandiõiguse eraldamist aktsionäridele. Juhatus võttis arvesse erakapitalil põhinevate firmade ostupakkumisi, kui haridusüksuses vähendati personali ja ettevõtet üritati mitmel korral juriidiliselt lahutada.

Hetkel kuum