Indrek Kald • 19. detsember 2012 kell 16:08

Riik tellib järgmisel aastal saartele 900 lisareisi

Järgmise aasta algusest tiheneb mandri ja suuremate saarte vaheline parvlaevaühendus tänavusega võrreldes ligi 900 reisi võrra, samas kerkivad ka piletihinnad.

Riigi poolt tasustatud reiside arv kolmel liinil kokku peaks selle aasta lõpuks tulema kokku ca 19 600 ehk kasv järgmisel aastal on pea viis protsenti.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhi Tarmo Otsa sõnul on tihedamat üleveograafikut soovinud nii Hiiu kui Saare maavalitsused kui ka kohalikud elanikud. "Kvaliteetne ja reisijate soovidele vastav parvlaevaühendus on saarte majandusarengu seisukohalt väga oluline," ütles ta.

Veomahu suurenemisega kallinevad alates veebruarist ka piletite hinnad. Otsa sõnul tuleb tõus siiski väiksem kui esialgu planeeriti, kuna riigikogu eraldas parvlaevaühenduse toetusteks lisaraha 600 000 eurot. Iga-aastaselt kergitab parvlaevaliikluse kulusid ka kütuse hinnatõus ja tarbijahinnaindeksi kasv.

Nii hakkab Kuivastu-Virtsu liinil maksma tavapilet senise 2,24 euro asemel 2,60 ja sooduspilet 1,12 asemel 1,30 eurot. Sõiduauto pilet kallineb samal liinil seniselt 6,39 eurolt 7,40 euroni.

Uues hinnakirjas säilivad ka kõik senised soodustused, sealhulgas saareelaniku 50protsendiline soodustus tavapileti hinnast.

Hinnakirja muudatuse tulemusena muutuvad parvlaevagraafikud järgmisel aastal tihedamaks kolmel liinil. 2013. aastal kehtestatakse Virtsu-Kuivastu liinil aastaringselt tihendatud graafik reedeti ja pühapäeviti (kokku võrreldes selle aasta graafikureisidega ca 500 reisi rohkem). Samuti saab võrreldes selle aastaga tihedama graafikuga sõita Heltermaa-Rohuküla liinil (ca 260 reisi rohkem) ning suvisel perioodil Sõru-Triigi liinil (ca 100 reisi rohkem).

 

Hetkel kuum