Indrek Kald • 21. detsember 2012 kell 16:10

Jüri Mõis: Eestis peaks olema üks omavalitsus

Eestis peaks olema üks omavalitsus, ütles endine Talinna linnapea Jüri Mõis.

"Minul isiklikult on rohkem lootust, kui lugeda Euroopa Liidu edasisi konsolideerumiskavasid. Selle järgi peaks Eestist tulevikus saama üks omavalitsus. Mulle see väga meeldiks," rääkis ta intervjuus Tallinna linnavalitsuse väljaandele Pealinn.

"Kaoks hulk nn ametkondlikke barjääre ja kindlasti ka teravad administratiivpiirid, mis jaotavad Harjumaa Tallinnaks ja maapiirkonnaks. Selle probleemi lahendaks muidugi ka Eesti territoriaalne haldusreform, aga minu arust ei saa meie poliitiline juhtkond sellega hakkama. Mul isiklikult on Euroopa tasemel otsustesse rohkem usku," lisas ta.

Omavalitsuste koostöö sujub Mõisa sõnul väga vaevaliselt. "On 20 aastat kavandatud bussiliini Tabasallu, aga sellest pole ikka midagi välja tulnud, nii et Haabersti bussipeatuses näeb tohutu palju õnnetute nägudega nn hääletajaid, kes tõstavad kätt, et auto peale saada. Tallinna linn lõpeb ju Tabasalu mäe all ära, seega keerab ka number 4 buss mäe all ringi ja jätab järgmise paari kilomeetri suure potentsiaalse sõitjatehulga saatuse hooleks," tõi ta näite.

Hetkel kuum