Indrek Kald • 9. jaanuar 2013 kell 14:49

Siseministeerium saab järgmisest nädalast uue kantsleri

Siseminister Ken-Marti Vaheri teeb homme valitsusele ettepaneku nimetada Leif Kalev viieks aastaks kantsleri ametikohale alates 14. jaanuarist 2013.

Endine siseministeeriumi kantsler Tarmo Türksoni vabastati teenistusest 31. oktoobril 2012. Sellest ajast on Kalev täitnud kantsleri ülesandeid. Seni oli ta siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsleri kohusetäitja.

Aastail 2001–05 töötas Leif Kalev Tallinna Ülikooli projektijuhi ja õiguspoliitika assistendina. Hiljem sama ülikooli õiguspoliitika lektori ja 2006–08 sotsiaalteaduskonna riigiteaduste osakonna juhatajana. Aastail 2008–12 oli ta riigiteaduste instituudi direktor. Täna on Kalev Tallinna Ülikooli riigiteooria professor.

1999. aastal lõpetas Kalev Tartu Ülikooli ning talle on omistatud õigusteaduse, avaliku halduse ja politoloogia bakalaureusekraad. 2002. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna sotsioloogia eriala magistrina. 2006. aastal omistati talle Tallinna Ülikooli poolt riigi- ja poliitikateaduste doktori kraad.

Hetkel kuum