Alyona Stadnik • 18. jaanuar 2013 kell 14:15

"Mul jätkuks südant kõrgemat palka maksta"

Peaminister Andrus Ansip kinnitas Vikerraadios, et tal jätkuks südant maksta suuremat palka, aga kahjuks ei sõltu see temast.

"Eestis saavad inimesed õiglast palka. Kui see palk on peaministrist või presidendist sõltuv, siis head südant mul jätkuks, et palka maksta," märkis ta.

Valitsusjuht selgitas, et palk on seotud tootlikkusega ega saa olla suurem, kui võimaldab kauba müügihind. Kaupa ja teenuseid ei saa osutada kahjumiga. "Olen veendunud, et ettevõtted maksavad palka määral, mis on võimalik. Valitsus lähtub samadest printsipiidest, meil ei ole võimalik mingi ime läbi raha juurde tekitada. Valitsus ja riigikogu saavad ümber jagada ainult seda raha, mida maksumaksjad on riigikassasse maksnud," sõnas Ansip.

Hetkel kuum