Alyona Stadnik • 31. jaanuar 2013 kell 12:54

Savisaar: kesklinnas on vähem ummikuid

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles täna Kuku raadiosaates „Linnatund“, et tänu tasuta transpordile on vähenenud ummikud Tallinna kesklinnas, mis oligi eesmärk.

"Pigem olime valmis märksa keerulisemaks olukorraks. Meid ähvardati, et buss on täis kerjuseid ja kodutuid, tekivad ummikud bussiradade ülesehitamisest. Uurimistulemused näitavad ummikute vähenemist. Need on head märgid, aga kahtlemata on see alguse asi," kommenteeris Savisaar.

Ta lisas, et bussireisijate arv on kasvanud ja ühistranspordi arendamine on kaasa toonud seda, et liiklusvoog on kesklinnas vähenenud, mis oli eesmärk.

"Tänu tasuta transpordile on tulnud juurde ka uusi elanikke. Väide, et need on kuskilt mujalt tulnud inimesed, on liialdus. Pigem on need Tallinnas elavad inimesed, kes ei olnud ennast registreerinud," märkis Savisaar.

Ka Keila linn plaanib minna üle tasuta transpordile. "Poliitiliselt on see kindlasti hea. Usun, et ülejäänud linnad ja asulad kas pakuvad välja ise niisuguse teenuse või hakkavad nõudma valitsuselt. See on positiivne samm. Rääkides eeskujust, siis muidugi Tallinn oli ees ja Keila tuli järele. Mul on hea meel, et teised tulevad sellega kaasa," lausus Savisaar.

Hetkel kuum