Romet Kreek • 12 veebruar 2013

Tallinna börsi omanik mõlgutab börsilt mineku mõtteid

Tallinna börsi omanik Nasdaq OMX pidas Carlyle Groupiga läbirääkimisi börsioperaatori börsilt ära viimise üle, kuid hinna tõttu jäid need katki. Ometigi ei ole läbirääkimised läbi, vahendab Bloomberg.

See küttis spekulatsioone, et kolme aasta jooksul aset leidnud 50 miljardi dollariline börside kavatsetud tehingute buum ei ole veel läbi.

Kõnelustega kursis oleva allika andmetel jäid kõnelused Nasdaqi ja Carlyle'i vahel katki hinna tõttu. Tallinna börsi omanik on ettevõttena 25 börsi seas turuväärtuse suhte poolest kasumisse madalaimalt hinnatud. USA aktsiate kauplemise maht on kahanenud kolmandat aastat.

Börsid on üksteise ülevõtmispakkumiste objektideks ajal, kui väärtpaberikauplemise kasumid on kahanemas. Möödunud kuul tegi IntercontinentalExchange pakkumise NYSE Euronextile ning Clearing Ltd soovis omandada Londoni metallibörsi. 

Hetkel kuum