Laura Mallene • 17. märts 2013 kell 13:12

Küsitlusele vastajad: EASi ei peaks kaotama

Äripäev küsis sel nädalal ettevõtjatelt ja poliitikutelt, kas EAS tuleks üldse kinni panna. Küsitlusele vastanute hinnangul peaks sihtasutus siiski edasi tegutsema.

Äripäeva kolumnistide kolmapäeva raames ilmuvas arvamusloos kirjutas peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, et Eesti ettevõtluskeskkonnale oleks parem, kui EAS üldse uksed kinni paneks. Äripäeva küsitlusele vastanud aga leidsid, et sihtasutus peaks siiski edasi tegutsema.

Asso Lankots, Leibur ASi juhatuse esimees:

Keeruline küsimus. Ma ei ole selle teema peale väga palju mõelnud, sest selle ettevõttega, millega mina seotud olen – Leibur –  EASiga kogemust väga palju ei ole. Kõrvaltvaatajana EAS kui üks meede, kuidas ettevõtluskeskkonda elavdada, võiks jääda. Iseküsimus, kas seal on vaja rahajagamisel reegleid muuta. Ma siiski arvan, et EAS võiks edasi tegutseda.

Jaan Õunapu, riigikogu majanduskomisjoni aseesimees:

EAS ei jaga ainult ettevõtlustoetusi, vaid ka regionaalseid toetusi. Keegi peab siiski makseagentuur Eestis olema. Ma mäletan 2000ndate aastate alguses, kui siseministeerium ise regionaalset raha manageeris, otsustati kogu valdkond viia üle EASi. See tehti ära. Siseministeerium oli tollal vastu. Kui mina läksin 2003. aastal ministriks, siis regionaalse valdkonna toetused muutusid meie jaoks arusaamatumaks, aasta-pooleteisega see selgines. Kui ministeeriumist lahkusin, jäin küll selle tööga, mis EASis tehti, rahule. See, et siin emotsiooni ajendil arvata, et paneme mingi firma kinni – selle peale tekib küsimus, et mida uut pakume. See ei peaks küll niimoodi minema.

 

Hetkel kuum