Romet Kreek • 2. aprill 2013 kell 10:27

Prantsusmaa annab kabelimatsu jalgpalliklubidele

Prantsusmaa rikkaimal jalgpalliklubil Paris St. Germainil on muudki teha kui kontrollida Lionel Messit, kes täna öösel läheb Barcelonasse, vahendab Bloomberg.

PSG Katari omanikel on vaja ka mõelda maksuametnike peale. Olles saanud valitsusametnikelt vastakaid teateid, tegi peaministri Jean-Marc Ayrault´ büroo teate, kinnitades, et 75% täiendavat tulumaksu hakkab kehtima ka jalgpalliklubide mängijatele, kes teenivad üle miljoni euro aastas.

„Esimese liiga tiimide uus maksukulu on 82 miljonit eurot,“ teatas Prantsusmaa jalgpalliliiga. „Selliste hullude kuludega kaotab Prantsusmaa parimad mängijad, meie klubide konkurentsivõime langeb Euroopas ning valitsus kaotab parimad maksumaksjad.“

Pariisi tiimis teenib vähemalt 12 mängijat aastas üle miljoni euro, kirjutas Prantsuse jalgpalliajakiri. Näiteks Rootsi ründaja Zlatan Ibrahimovic teenib 15 miljonit ning itaallane Carlo Ancelotti 12 miljonit eurot aastas. David Beckham pääseb maksust, kuna viibib Prantsusmaal viis kuud, mistõttu ta ei ole Prantsuse maksuresident. Kuigi Beckham on tänavu 36 miljoni euroga parima sissetulekuga mängija, tuleb tal sellest ainult 5% palgatuluna.

Paljud prantsuse mängijad maksavad juba praegu kõrgeimat maksumäära ehk 49% alates 500 000 eurost. 

Katari valitsuse fond Qatar Sport Investment ostis PSG 2011. aastal ja kulutas 200 miljonit eurot, et meelitada Ancelotti ja Ibrahimovici ning ka teisi Brasiilia, Argentina, Itaalia ja Prantsuse staare klubisse.

Hetkel kuum