Romet Kreek • 15. aprill 2013 kell 4:14

Investor Toomase tegemata tehing

Investor Toomas kaalus tõsiselt märtsi lõpus Jaapani aktsiaturule sisenemist. Pika ja raske kaalumise järel sai otsustatud mitte investeerida. Tegemist oleks olnud Toomasele esimese börsil kaubeldava fondiosaku ostuga.

Jaapanis oli käivitumas ulatuslik majandusreformide pakett, mis kannab nime Abenomics  ning keskpank pidi hakkama ajama senisest veelgi lõdvemat rahapoliitikat, mille eesmärgiks on tuua riik välja 20aastat kestnud deflatsioonist.

Meetmed, mis peaksid möödaminnes ka jeeni nõrgendama, kutsutakse Abenomicsiks. See peaks olema kasulik Jaapani eksportööridele, kuid kui palgad hakkavad tõusma, siis ka siseturule. Kuidas reformid lähevad, ei ole teada ning nende suhtes on mõningaid kahtlusi, kuid Jaapani aktsiaturg on teinud tugeva tõusu.

Investor Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane, kelle käsutuses reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele.

Loe pikemalt tänasest paberlehest.

Hetkel kuum