Romet Kreek • 16. aprill 2013 kell 11:22

Putin nõuab Medvedevilt majanduse elavdamist

Venemaa president Vladimir Putin kiirustas valitsust majandust elavdava plaani kokkupanekuga, vahendab Bloomberg.

Putin ütles peaminister Dmitri Medvedevile, et panna paika sammud mida teha majanduse elavdamiseks. Kuigi see ei ole põhistsenaarium, riskib Venemaa ilma stiimuliteta minna majanduskasvu aeglustumisse, ütles läinud nädalal majandusminister Andrei Belousov, kärpides selle aasta majanduskasvu prognoosi.

Venemaa kahe triljoni dollariline majandus kasvab aeglasemas tempos alates 2009. aastast, kuna Euroopa võlakriis vähendas eksporti ja pani ettevõtteid investeeringuid vähendama, kuna valitsus tõmbas valimiste järel kulutusi tagasi. Venemaa majandusministeeriumi prognoosi kohaselt kasvab tänavu majandus 2,4% võrreldes varasema 3,6% kasvuprognoosiga.

„Majanduse aeglustumine lööb sissetulekuid,“ ütles Putin eile Medvedevile, soovitades tal kasutada kriisiga võitlemisel testitud  vahendeid ning uusi vahendeid.

Hetkel kuum