19. aprill 2013
Jaga lugu:

Börs: Bostoni sündmuste keskel turud tõusid

USA aktsiaturud ning Standard & Poor's 500 indeks tõusid täna kuue nädala põhjast tänu oodatud parematele majandustulemustele. Palju tähelepanu sai siiski Bostonis käimas olev inimjaht maratoni pommitajale.

"Tulemused on jätkuvalt paremad kui suur hulk inimesi ootas," kommenteeris Bloombergile Raymond James & Associatesi investeerimisjuht Jeffrey Saut. "Ettevõtted on enda prognoose alandanud ning ootused on üsna madalad, lubades rohkem positiivseid üllatusi."

Üks suurimaid positiivseid üllatajaid oli täna Google, kes avalikustas enda kvartaalsed tulemused eile pärast börsipäeva lõppu ja käis päevasiseselt isegi üle 800 dollari piiri. Firma aktsia kallines päeva lõpuks 4,43% ja sulgus 799,87 dollaril.

Positiivne päev oli ka Microsoftile, kes vaatamata ajaloo suurimale personaalarvutite müügi langusele esimeses kvartalis suutis Wall Streeti ootusi lüüa. Päeva lõppedes oli Microsofti aktsia 3,40% kallim, makstes 29,77 dollarit.

Täna tuli börsile USA kuulus teemaparkide operaator SeaWorld Entertainment, kes kaasas avalikult turult 702 miljonit dollarit. Vabakauplemises rallis firma aktsia esimesel päeval 24,15%, 33,52 dollarini.

Kõige suurem pettumus oli täna tõenäoliselt IBM, kes tuli enda kvartalinumbritega välja eile pärast börsipäeva lõppu. Tulemused valmistasid esimese pettumuse pärast 8 aastat ning aktsia tegi seepeale 8,28% languse läbi, sulgudes 190,00 dollaril.

Hästi ei läinud ka General Electricul, kes suutis küll eelmise aasta tulemusi ületada, kui raske majandusliku väljavaade ja piiratud käibekasvu ootuste juures kukkus aktsia hind 4,06%, 21,75 dollarini.

Maailma suurim varahaldusfirma Blackstone teatas, et võtab tagasi enda ülevõtmispakkumise Dellile. Investorid asusid seepeale aktsiad müüma ning väärtpaberi hind kukkus 3,94%, 13,40 dollarini.

Enda esimese kvartali majandustulemused avalikustas McDonald's, kelle kasum püsis eelmise aasta tasemel, kuid müük nii koduturul kui üle maailma kukkus. Päeva lõppedes oli aktsia 1,95% odavam, makstes 99,92 dollarit.

Negatiivsetele uudistele vaatamata sai optimism võitu ning Standard & Poor's 500 indeks tõusis 0,88%, 1555,25 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas 14 547,51 punkti peal, tõustes 0,07%. Google'i vedamisel tõusis Nasdaqi indeks 1,25%, 3206,06 punktini.

Valuutaturul olid täna naelsterling dollari vastu miinuses. Viimane odavnes pärast seda, kui Fitch otsustas võtta Suurbritannialt kõrgeima järgu krediidireitingu. Euro aga kallines omakorda dollari vastu 0,37%, võrdudes 1,3053 dollariga.

Kuld tõusis täna taas üle 1400 dollari piiri, andes märku taastumisest. Päeva lõpuks kallines väärismetall 0,68% ning unts kulda maksis 1402 dollarit. Nafta hind USAs tõusis 0,21%, makstes barreli kohta 87,89 dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum