Jaga lugu:

Lääne jaeketid arutavad tootmise ohutust Bangladeshis

Bangladeshi suurima tööstusõnnetuse järel, kus kõrghoone varingus hukkus üle 400 inimese, kogunesid riigist allhanget tellivad lääneriikide suured jaeketid nagu Wal Mart ja H&M sel nädalal Frankfurdi lähistel, et arutada tööliste ohutuse parandamist.

Lisaks umbes 30 firmale on laua taga ametiühingud ja mittetulundusorganisatsioonid, et töötada välja plaan, kuidas edaspidi selliseid suurõnnetusi vältida.

Euroopa Liit, Bangladeshi suurim kaubanduspartner, hoiatas riiki ka võimalike kaubandussanktsioonidega, kui olukord ei parane.

Varisenud hoone rusudest leiti nii Hispaania jaeketi Mango kui Itaalia Benettoni jaoks valmistatud toodangut ja tellimusi, kirjutas Wall Street Journal.

Palgataseme tõus ja inflatsioon Hiinas on ärgitanud lääne jaekette tootmist Bangladeshi kolima, mis on Hiina järel maailma suuruselt teine rõivaste eksportija.  Tööstusharu maht küünib 20 miljardile dollarile, moodustades enam kui 10% riigi SKPst ning 80% ekspordist valdavalt USAsse, ELi ja Kanadasse.

Läinud nädalal toimunud varing oli juba kolmas suurem inimohvritega tööstusõnnetus viimase viie kuu jooksul. See on uuesti päevakorda tõstnud ohutusnõuete kehtestamise, kus jaeketid nõustuksid kohustusliku inspekteerimise süsteemiga.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum