Romet Kreek • 11. juuni 2013 kell 9:13

Majanduslanguse ootus langetab Soome börsi

Majandusraskustes Soome aktsiaturg on täna langenud 0,9 protsenti. OMX Helsingi indeksi väärtus oli 6019,42 punkti.

Soome majandus langeb üha sügavamale surutisse. Peamised tööstusharud on lõunas valitseva võlakriisi tõttu kogemas üha tugevamat konkurentsisurvet, teatas Soome keskpank.

Soome keskpanga prognoosi kohaselt langeb tänavu majandus 0,8%, et tuleval aastal tõusta 0,7%. Keskpanga prognoosi kohaselt kasvab 2015. aastal majandus 1,5%. Varem prognoosis keskpank, et tänavu kasvab Soome majandus 0,4% ja tuleval aastal 1,5%.

Soome majandust rõhub paberitööstuse langus ning elektroonika (ka Nokia toodangu) kukkumine. Aprillis vähenes Soome tööstustoodang aastaga 9,7%, mis on sügavaim langus alates 2009. aasta novembrist. Sisemajandus, mis toetas Soomet 2009. aasta surutise aegu, ei toeta enam majanduskasvu.

"Probleemid, mis varem tundusid ajutised ja tsüklilised, paistavad nüüd alaliste ja strukturaalsetena," ütles keskpanga juht Erkki Liikanen.

Hetkel kuum