18. juuni 2013
Jaga lugu:

Miljardär Icahn tahab nurjata Delli ülevõtmist

Delli planeeritavat ülevõtmist takistada sooviv miljardärist investor Carl Icahn kutsub firmat aktsionäridele välja käima 14 dollarit aktsia eest.

Icahn pakub seda plaani välja alternatiivina firma plaanile minna börsilt ära tehinguga, kus asutaja Michael Dell ja investeerimisfirma Silver Lake Management maksavad aktsionäridele 13,65 dollarit aktsia kohta, vahendab Bloomberg.

"Meie ettepanek paneb aktsionäridele ette hoida aktsiaid, kes usuvad, et Michael Delli ja Silver Lake'i 13,65-dollariline pakkumine oluliselt alaväärtustab firmat," kirjutas Icahn avalikus kirjas Delli aktsionäridele.

Delli üks suurimaid aktsionäre Southeastern Asset Management toetab Icahni ettepanekut. Icahn tegi varasemalt omaenda ülevõtmispakkumise, mis oleks Delli börsil hoidnud, kuid nõukogu lükkas selle tagasi rahastamisprobleemide tõttu.

Icahni sõnul ta töötab praegu 5,2 miljardi lisadollari kindlustamiseks, et teha uus vastupakkumine. Icahni sõnul on üks "suur investeerimispank" nõus pakkuma 1,6 miljardit dollarit ning tema ise koos partneritega saavad vajadusel välja käia 2 miljardit dollarit.

 

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum